Van onschuldig koffie drinken tot urbexen

Hoewel ik voor mijn reis naar Gent meer had betaald dan die voor naar Berlijn, ben ik toch blij dat ik ben gegaan. Drie dagen verbleef ik in dit kleine, gezellige, middeleeuws-achtige stadje. Ik logeerde bij een vriendin die hier woonde en bracht met haar de eerste twee dagen door. We aten bij een all-you-can-eat veganistisch restaurantje om de hoek, wachtten samen  vol spanning de uitslag af of wij waren aangenomen en ik ging voor het eerst urbexen met Eva, Klaartje en Britt!

Ik was al één keertje met school in Gent geweest en toen vond ik het al zo'n leuke stad. De sfeer is gewoon heel fijn en toen ik de Flixbus uitstapte, had ik eigenlijk meteen een beetje het gevoel alsof ik in een zuidelijke Frans dorpje was.
De laatste dag had ik met een paar lieve bloggers afgesproken. Op dit soort momenten ben ik zo blij dat ik op een dag heb besloten een blog te beginnen, want ik heb hierdoor al zo veel lieve, creatieve mensen ontmoet!
Zoals de titel van dit artikel al zegt, begonnen we onschuldig bij een koffietentje. Een beetje kletsen, een beetje koffie drinken, een beetje eten, een beetje fotograferen en een beetje awkward poseren. Maar deze onschuldigheid duurde niet lang. Al gauw haalde Britt een lijstje uit haar zak tevoorschijn met wat "urbex-plekjes". 
Op de weg naar één van deze plekjes, kwamen we een ander verlaten gebouw tegen. Voordat ik het wist, was Klaartje al onder het hek geklommen en na een paar seconden twijfelen stonden we allemaal aan de andere kant van het hek. En ik zal eerlijk zijn: het was best wel een beetje eng. De adrenaline stroomden door mijn lichaam toen we het verlaten gebouw inliepen: half in elkaar gestort, overal afval op de grond en tóch had het ook iets fotogenieks.
Ook al stapte ik 2 keer in spijkers (en Klaartje zelfs nog vaker) en verstopte we ons om de 5 minuten achter een muur, omdat we bang waren dat we werden gesnapt, was het toch een hele leuke, nieuwe ervaring. Ik ga maar eens kijken of ik dit ook in Nederland kan doen!

 Foto door Britt

Ben jij wel eens wezen urbexen? 

15 comments

 1. Oh ja, Gent is een leuke stad! De foto's zijn echt weer mooi. Dat urbex-tripje klinkt wel heel bad ass :P

  ReplyDelete
 2. Aah supervet! Ik heb het nog nooit gedaan maar het staat stiekem nog wel op mijn lijstje

  ReplyDelete
 3. Wow, je hebt echt hele leuke plekjes opgezocht in Gent! Super mooie foto's, dat urbexen is echt heel cool, hihi. Liefs!

  ReplyDelete
 4. Ik heb het een paar jaar geleden in Berlijn gedaan! En Gent lijkt me zo leuk, wil er heel graag een keertje naar toe. x

  ReplyDelete
 5. Echt super gave foto's en wat een geluk dat jullie hier terecht kwamen! Ik denk dat je in Nederland maar weinig van dit soort plaatsen kunt vinden.

  ReplyDelete
 6. AnonymousMay 03, 2017

  Ik voel me nu even oud aangezien ik het woord helemaal niet ken! Maar wat een prachtige foto's.

  ReplyDelete
 7. gent lijkt mij heel tof! En dat vertalen pand, wauw zo gaaf. mooie foto's!
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 8. Jeeeeeeetje zo mooi en je hebt het volgens mij erg leuk gehad :)

  ReplyDelete
 9. Hihi boontje komt om zijn loontje maar mijn wondje is al mooi genezen. ;)

  ReplyDelete
 10. Erg cool dat je bent gaan urbexen daar :) de foto's zijn mooi geworden! Gent ziet er ook mooi uit, wil ik ook nog eens naartoe! x

  ReplyDelete
 11. Het lijkt me zo gaaf om een keer te urbexen hihi. Gent ziet er ook zo mooi uit! X

  ReplyDelete
 12. KOMKOMMERTIJD!! (Oké als dat niet het restaurantje is waar jullie zijn gaan eten is dit een beetje een faal haha)

  ReplyDelete
 13. Het lijkt me zo cool om een keer te urbexen, maar ook wel weer supereng. En wat een megamooie foto's!!

  ReplyDelete
 14. Even een vraagje, hoeveel kostte je flixbus misschien? En IK MIS DEZE DAG OZFINFP en oh, ik hoop ZO dat je plekjes vindt in Nederland! Want van mede urbex nederlandse collega's heb ik gehoord dat het grotendeels meteen wordt afgebroken enzo. Achja. Je weet maar nooit, wie weet is er in je dorp wel wat. ((:

  ReplyDelete

2015 - © Little universe in my mind. Design by MangoBlogs.