Analog • Mirror selfies in a forest

Nog nooit had ik een rolletje in één dag volgeschoten. Tot twee weken geleden. Eigenlijk wilde ik van iemand anders analoge foto's maken, maar had helaas geen model tot mijn beschikking. Daarom ging ik, gewapend met een spiegel, het bos in om zelfportretten te maken. 

Voorbijgangers keken mij vreemd aan. Op zich kan ik dat ook wel begrijpen, want iemand die met een grote spiegel, tussen de bomen aan het fotograferen is met een camera uit de vorige eeuw, is nou niet echt de normaalste zaak van de wereld....  Maar die starende blikken konden mij niks schelen, want ik was uiterst geconcentreerd aan het scherpstellen (wat best moeilijk is met mijn lens).

Voor het digitaliseren van de deze foto's heb ik een negatieven scanner gebruikt. Behalve dat het scannen en bewerken best wel even duurde en de kleuren wat koel zijn, ben ik toch blij met het resultaat: de kwaliteit is zo veel hoger dan wanneer je de afgedrukte foto's inscanned met een normale scanner, wat ik voorheen wél deed. 15 comments

 1. Je foto's <3 Zo getalenteerd dat je bent! Haha, ik kan me de blikken van voorbijgangers voorstellen, wel cool dat je gewoon het bos in bent getrokken en zelf voor model hebt gespeeld! Liefs :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aw Silke, jouw reacties zijn altijd zo lief! Dankjewel :). En ja ik kan het mij ook wel voorstellen dat het er beetje raar heeft uitgezien. Ik ken niet zo veel mensen die zoiets doen, haha!

   Delete
 2. Wow de foto's zijn echt heel gaaf!

  ReplyDelete
 3. ah zalig dit (ik wil ook spelen met een spiegel, maar voorlopig is 'ie nog niet gebroken, voorlopig zeg ik wel)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hihi, "zalig" is weer zo'n leuk Belgisch woord! En Britt, je kan ook gewoon een goedkope spiegel kopen en die breken. Heb ik ook een keertje gedaan.... (alles voor een foto).

   Delete
 4. Soooniaaa! Je foto's zijn zo prachtigmooi! Zo tof ook gewoon, met 'n spiegel het bos in, dat is al die rare blikken wel waard :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Daaaaaaaaaankje Arjaaaaaanneeeeee :)

   Delete
 5. Ze zijn echt heel mooi geworden, ik weet niet of ik het geduld er voor zou hebben met al dat scherpstellen. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel :). Nou het valt wel mee hoe lang het duurt, hoor! Het is natuurlijk wel iets moeilijker dan bij digitale fotografie, maar dat maakt het resultaat eigenlijk nog leuker!

   Delete
 6. Wat een mooie creatieve portretten en foto's!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! Altijd een leuk compliment als iemand mijn foto's creatief vind!

   Delete
 7. Die ene met je hand die weerspiegelt in de spiegel is echt adembenemend! Fijn sfeertje hoor, allemaal, tof!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wat lief, dankjewel! En ja, ik houd ook echt van het analoge sfeertje.

   Delete
 8. Dit is zo cooool en creatief!

  ReplyDelete

2015 - © Little universe in my mind. Design by MangoBlogs.