Rainy days in Berlin

Vorige week bevond ik mij 4 dagen in Berlijn. Iets waar ik en mijn vriendin Elsi al heel lang naar uit hadden gekeken. We hadden veel leuke verhalen gehoord, mooie foto's gezien en veel gelezen over deze stad.  Maar toen wij de eerste dag aankwamen, viel dit een beetje tegen. Het regende, we hadden het koud, hadden door de nachtbus nauwelijks geslapen en bevonden ons een niet zo gezellige wijk.


Omdat Berlijn zo groot is, is het belangrijk dat je weet waar je naar toe wilt en waar leuke plekjes zijn. Gelukkig wist Johanna wel veel leuke plekjes, zodat wij de volgende dag met goede moed Berlijn konden verkennen. Het feit dat we beter hadden geslapen, het niet meer regende en we leuke cafeetjes vonden, maakte deze dag een stuk leuker!

In dit artikeltje laat ik wat leuke plekken zien, waar je naar toe kan gaan als het regent. Zodat jullie niet de eerste dag belanden in een deprimerend museumcafé vol met bejaarden en vieze koffie (this happened to us haha.....)
Metro
Oké misschien niet de eerste en de beste "hotspot" die in je opkomt, maar wel iets waar je zeker naar toe gaat op een regenachtige dag. Berlijn is zó groot, dat het normaal is om 40 minuten in de metro te zitten en je nog steeds midden in de stad te bevinden. Gelukkig is alles goed bereikbaar met de metro.

Gemäldegalerie
Zie je mij al?
Here I am!
Als je in Berlijn bent, moet je eigenlijk wel minimaal één museum bezoeken. Er zijn er zo veel in deze stad! Het eerste museum waar wij naar toe gingen, was de Gemäldegalerie. Een museum vol met schilderijen uit de Renaissance. Dit soort schilderijen had ik wel al best vaak gezien, maar toch ben ik elke keer weer verwonderd over hoe knap het allemaal is geschilderd.  

Berggruen Musuem
Een ander museum wat wij bezochten was het Berggruen museum. In tegenstelling tot het vorige museum, hangt dit museum vol met impressionistische, surrealistische en nogal vreemde kunst. Zelf houd ik erg van Monet en Dali en van deze kunstenaars hingen ook wat werken, dus ik was helemaal blij. Natuurlijk mag ik niet de fotogenieke trap vergeten te vermelden....

Kleidermarkt  Garage
De vintage winkels in Amsterdam zijn niks vergeleken dit. Deze oude garage is omgetoverd tot de hemel voor vintage liefhebbers!

Cafe Vux
Het is echt een beetje erg hoeveel soja chai lattes ik deze vier dagen in Berlijn heb gedronken. Omdat het weer nou niet de hele tijd geweldig was, bevonden we ons veel in cafeetjes. Cafe Vux stond hoog op mijn lijstje, want ALLES is veganistisch. Ik had een heerlijke mokka-chocolade taart en terwijl Elsi niet vegan eet, vond zij het ook heel lekker.  

Shakespeare and Sons
Over Shakespeare and Sons had ik al veel goede verhalen gehoord. Het is namelijk een boekenwinkel en een cafeetje in één! Helaas lees ik dit meer zo veel de laatste tijd, maar al deze boeken gaven me wel weer zin om veel te lezen! De sfeer is hier erg fijn; je kan er werken, rustig lezen of gewoon gezellig kletsen. Er is trouwens ook een ruimte zonder wifi waar geen telefoons en laptops naar binnen mogen. Een mooi initiatief vind ik dat. :)

Op het dak van het parlements gebouw
Op het dak van het parlementsgebouw is een enorme moderne koepel gebouwd waar je in kunt! Wij gingen er in de avond naar toe, zodat je vanaf boven overal lichtjes van de stad ziet. Dit is helemaal gratis, maar je moet er wel van te voren voor reserveren.
Ondanks de regen heb ik een hele leuke tijd in Berlijn gehad. De andere dagen gingen de zon gelukkig schijnen, dus verwacht nog maar een zonnig Berlijn artikeltje.

Ben jij wel eens in Berlijn geweest?

9 comments

 1. Wauw, jullie hebben echt enorm prachtige foto's gemaakt. Wat een fijne sfeer. Ik heb meteen zin om weer in de trein te stappen!

  ReplyDelete
 2. Wat ziet het er allemaal tof uit zeg!

  ReplyDelete
 3. Ahh wat ziet het er leuk uit! Zo heerlijk hoe je jezelf in zo'n schilderij hebt gevonden, haha! :)

  ReplyDelete
 4. Wat tof dat je naar Berlijn bent gegaan! Lijkt mij ook echt zo'n toffe stad! En oh, ik ben ook echt een mega grote dali liefhebber!

  ReplyDelete
 5. ZO COOL!! En super handig want ik ga toevallig komende zomer naar Berlijn! Ik hoopte dus al dat je wat leuke plekjes zou delen :) Deze post ga ik dus met veel liefde koesteren, net zoals je instagram plaatjes met lekkere eettentjes en tips. Love it!!

  ReplyDelete
 6. Ah YAY, zo leuk om te zien hoe hard jullie hebben genoten Sonia! Heel tof dat jullie lekker zijn gegaan! En oh man, wat is Berlijn toch leuk... Ik was er afgelopen zomervakantie, maar in dit artikel zie ik nog een heleboel toffe plekken waar ik zeker nog een keer heen wil. Die garage ook! Love it! X

  ReplyDelete
 7. Prachtige foto's allemaal! En zo apart dat je zoveel op dat meisje uit het schilderij lijkt haha! ;) X

  ReplyDelete
 8. Hoe gek, dat schilderij. Sonia kom jij misschien uit een andere tijd?

  ReplyDelete
 9. Ah wauw, leuk artikeltje met heel mooie foto's! De keren dat ik in Berlijn was, was dat met school en vond ik het eigenlijk helemaal niet zó'n leuke stad. Maar als ik zulke dingen zie en lees, wil ik echt nog eens zelf teruggaan en al die leuke plekjes bezoeken :)

  ReplyDelete

2015 - © Little universe in my mind. Design by MangoBlogs.