Berlin • Flowers and sunshine

Het is vreemd hoeveel verschil de zon kan maken. Toen zonnestralen de tweede dag in Berlijn eindelijk het grijze wolkendek doorbraken, zag de stad er er heel opeens heel anders uit; de huizen kregen mooiere kleuren, de mensen leken vrolijker en last but not least: wij konden eindelijk onze paraplu opbergen. Wat was het fijn om eindelijk (een waterig maar ook warm) zonnetje te voelen, terwijl we aan het water zaten en mooie muziek hoorde van een straatmuzikant. Eindelijk had ik  het "Berlijn-gevoel".

Ook toen wij naar de Botanische tuin gingen, scheen de zon. En wauw, wat was het daar mooi. De hortus in Amsterdam is niets vergeleken dit! Hoewel het pas februari was, stonden de kassen vol in bloei met de mooiste bloemen en zelfs buiten waren de eerste tekens van de lente te zien. 

Natuurlijk moet je als in Berlijn bent wel zo'n foto maken in een foto automaat. Het meisje in het midden is Johanna, die zo lief was om Elsi en mij bij haar te laten overnachten. Ook heeft zij onze hele goede tips gegeven voor leuke plekjes, want aangezien zij al een tijdje in Berlijn woont, wist ze dit wel!

Als je dit leest Johanna, wil ik je nogmaals bedanken voor de leuke tijd: van veel chai lattes drinken tot ons aardappel-tomaat-banaan-lied te zingen met een ukelele. Van heerlijk eten in Mumami (ga naar dit restaurant als je ooit in Berlijn bent) tot een awkward lifestream........
Nu ik de laatste paar zinnen opschrijf van dit artikel, sluit ik mijn tijd in Berlijn echt af, want bij het schrijven van reis artikels heb ik altijd een beetje het gevoel dat ik het allemaal nog een keer beleef. Ik kan niet wachten om snel weer op reis te gaan!

Heb jij ook zo veel zin om weer te reizen? 

15 comments

 1. Wat een mooie foto's! Leuk geschreven!

  ReplyDelete
 2. Wat een mooie foto's! Ik wil zelf ook heel graag een keer naar een botanische tuin en Berlijn is echt een hele mooie stad! En ja ik heb zeker weer zin o te reizen!

  ReplyDelete
 3. Als ik dit zie, heb ik zoveel zin om naar Berlijn te gaan! Ik was nog nooit in de botanische tuin daar, maar dat staat nu zeker op mijn lijstje voor volgende keer :) Mooie foto's, Sonia!

  ReplyDelete
 4. Ik wil ooooooook naar Berlijn!! Wat een prachtige foto's heb je gemaakt, love the vibe!
  xxx

  ReplyDelete
 5. Die eerste foto is echt prachtig!

  ReplyDelete
 6. Ohh wauw wat is die botanische tuin gaaf! Love deze foto's, en jaa Berlijn staat echt nog op mijn to travel lijstje hihi<3 X

  ReplyDelete
 7. Zo'n mooie foto's! (met welk apparaat fotografeer je, deze kwaliteit is super goed!!)

  ReplyDelete
 8. De foto's zijn echt heel erg mooi! En de zon kan inderdaad zo'n groot verschil maken! Alsof het gewoon een instant happiness boost geeft!

  ReplyDelete
 9. Mooie foto's! Ik wil ook echt heel graag naar Berlijn, het liefst lekker in de lente zodat ik de Biergartens niet hoef over te slaan!

  Ik kan niet wachten om weer te gaan reizen. Binnenkort staat er een weekendje Londen op de planning, en in het begin van de zomer lekker naar Portugal (al moeten we nog wel boeken!).

  ReplyDelete
 10. M'n mood word ook zoveel beter door een zonnetje! Ik zou ook graag weer terug willen naar Berlijn. Fijne stad!

  ReplyDelete
 11. Je hebt echt prachtige foto's gemaakt zeg! Heel erg mooi! Ik ga over een paar weken ook naar Berlijn, hopelijk kom ik met net zulke foto's terug haha

  ReplyDelete
 12. Wat maak je toch mooie foto's! Moooi ook die botanische tuin daar!

  ReplyDelete
 13. Wat een fantastische reis, je ziet gewoon dat je je geamuseerd hebt. Dit zijn echt momenten om te bewaren. :)

  ReplyDelete
 14. Soniaaaa, je foto's zijn zo PRACHTIG! <3 Dat moest ik even kwijt ;) De hortus ziet er zo mooi uit daar! En zo'n leuke straat vol gekleurde huizen... Berlijn staat nu zekersteweten op m'n bucketlist!

  ReplyDelete
 15. De foto's zijn zo mooi, vooral die met de rozen!door jouw Berlijn foto's en verhalen heb ik nog meer zin in mijn reisje naar Berlijn

  ReplyDelete

2015 - © Little universe in my mind. Design by MangoBlogs.