Oh Amsterdam, wat heb ik je gemist

Als ik mijn eerste stap buiten het station van Amsterdam zet, bevind ik me meteen in een drukke, grote, maar o zo gezellige en levendige stad. De stad waar ik bijna mijn hele leven heb gewoond. Meteen overspoelt me een groot gevoel van spijt. Waarom heb ik deze stad ingeruild voor Utrecht? 

Dit weekend bevond ik mij in Amsterdam en dat was zo leuk, fijn en gezellig. Doordat ik de laatste tijd bijna elke dag moest werken, was ik lang niet meer in Amsterdam geweest. Ik bleef er maar 2 dagen, maar heb meer leuke dingen gedaan, dan de afgelopen tijd in Utrecht. Ik sprak met vriendinnen af, liep de halve stad rond, kocht een trui bij een vintage winkel, ging schaatsen, fietsten langs de grachten, dronk koffie, maakte veel foto's,  maar heb vooral genoten.
Het is vreemd hoe ik erg ik Amsterdam ben gaan waarderen nu ik er niet meer woon. De route naar mijn middelbare school van vorig jaar vind ik opeens heel mooi, de fietsende touristen vind ik niet meer irritant en zo kun je nog wel een tijdje doorgaan. 

Als je dit artikeltje hebt gelezen, snap je misschien beter waarom ik Amsterdam zo mis. Maar oké, ik ga nu ophouden met dit negatieve gedoe. Ik heb een geweldig weekend gehad in Amsterdam en ga er binnenkort weer even heen. 

Dus, die leuk dingen: 
De lichtjes overal maken Amsterdam nog mooier!
Ik vierde alvast oud en nieuw met Suus, omdat zij een paar weken naar Londen gaat. Nee niet met champagne, maar met soja cappuccino (de lekkerste van Amsterdam). In een een cafeetje waar wij vorig jaar ook altijd gingen leren voor ons examen (nostalgieeeee). 
Kijk, dit is Suus. We gingen gewoon random midden op de weg staan, waar het verkeer wat minder blij mee was.... O ja, ik wilde dus ook zo'n foto, maar dat ging een beetje mis:
Rennen voor je leven!
Zoek Sonia #1
Zoek Sonia #2
Na nog even het Light Festival te hebben bewonderd, ging ik met Nikki schaatsen. Nou ja schaatsen..... Het was zo druk dat je eigenlijk alleen een beetje vooruit kon schuifelen. Wij hebben eigenlijk vooral lol gehad om naar (touristen) te kijken die vielen (oeps, wat gemeen, hé). 

Maar aaaaaah, het was zo leuk en gezellig op die schaatsbaan en eigenlijk gewoon overal in Amsterdam.
Time flies when you're having fun. 

Ja, dat was zeker het geval. Het werd al snel tijd om naar (mijn ouders) huis te gaan, zodat ik de volgende dag vroeg op de trein kon stappen naar Utrecht. 

Houd jij ook zo van Amsterdam?

14 comments

 1. Wat een prachtig artikel en mooie foto's! Ik ben ook echt fan van Amsterdam, zo gezellig en zo veel sfeer. Herken mij er helemaal in :)
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 2. Al die lichtjes <3 Leuke foto's! Ik ben 1x in Amsterdam geweest, maar het is zeker een stad waar ik ooit nog eens naar terug wil gaan :) Liefs!

  ReplyDelete
 3. Oooh wat een prachtige foto's! Nu mis ik Amsterdam ook wel weer een beetje. Gelukkig ga ik vanavond naar huis en misschien fiets ik dan in de vakantie eens naar Amsterdam. Fijn eigenlijk dat je het nu meer bent gaan waarderen. Misschien kan je er dan over een jaartje ofzo weer gaan wonen :) En tot die tijd: lekker Utrecht ontdekken!

  Liefs!

  ReplyDelete
 4. Wauw wat een fijne plaatjes zeg, Amsterdam is idd zo mooi en gezellig, vooral rond deze tijd!<3

  ReplyDelete
 5. Wat mooi met al die lichtjes zeg. Nu heb ik dus echt zin om weer te gaan schaatsen!

  ReplyDelete
 6. Wauw, wat een mooie foto's! Heerlijk om naar te kijken, zo met al die lichtjes <3

  ReplyDelete
 7. Aah jeetje, wat een fijne en leuke foto's, zo sfeervol! Elke keer als ik in Amsterdam kom word ik weer verliefd op de stad, het is er zo leuk!

  ReplyDelete
 8. Haha, hoe tof heb je dit weer in elkaar gestoken Sonia! (Trouwens, hoe meer foto's ik zie van je frou, hoe meer ik ga twijfelen om er ook eentje te knippen.) Oh en het is ook echt ZO typisch, wanneer je dan zelf dat ene dingetje wilt proberen gaat het fout (ik herken het vanuit eigen situatie's, haha).

  ReplyDelete
 9. Lijkt me inderdaad zo moeilijk om te poseren in het midden van de weg, zeker in Amsterdam haha! Prachtige foto's trouwens Sonia!

  ReplyDelete
 10. Ik zou zo graag eens naar Amsterdam gaan want ik ben er nog nooit geweest. Die ene foto waar je loopt vind ik zo mooi!

  ReplyDelete
 11. mooi mooi mooi deze fotootjes!! Heel herkenbaar dat je iets pas gaat missen als je t niet meer hebt..en alle dingen waar je je eerst aan stoorde nu ineens soort van waardeert haha! Had dat ook nadat ik ff niet meer in NL had gewoond, toen dacht ik echt ff wow Nederland is echt cool, terwijl ik daarvoor echt een haat had aan dit land haha

  ReplyDelete
 12. Wat maak je toch prachtige foto's! Ik wens je hele fijne feestdagen! Liefs x

  ReplyDelete
 13. Wat een prachtige foto's! Heel erg mooi.

  ReplyDelete

2015 - © Little universe in my mind. Design by MangoBlogs.