Wandelen door het prachtige Oostenrijk

Op de reis zelf keek ik hier al een beetje naar uit: Oostenrijk. Niet dat ik de andere plekken niet mooi vond, hoor! Maar ik was nog nooit in Oostenrijk geweest en had er al veel moois over gehoord. Toen wij in de trein van Venetië op weg naar Oostenrijk waren, keek ik mijn ogen uit. Venetië was heel mooi, maar wel bomvol met toeristen, dus wij waren wel toe aan rustige natuur. Het uitzicht uit het raam leek net een sprookje en eigenlijk wilde we meteen uit de trein stappen.


In de trein

Villach
Villach was niet echt een plek waar wij per se naar toe wilde, maar omdat we niet in één keer met de trein naar Slovenie konden, moeste we hier even overnachten. Op de camping waren geloof ik alleen maar 60+ers die op fietsvakantie waren. Toen wij in de ochtend een duik namen in het meer, waren er meerdere mensen van de camping die dat van plan waren. Alleen dan naakt.....
Mijn vriendin Suus moest wel een tijdje wachten totdat een naakte vrouw uit het beeld was gezwommen, haha!

Salzburg
Na Slovenie hadden we niets meer vast staan. Daarom stapte we in de trein terug naar Oostenrijk zonder specifieke bestemming. In de trein ontmoette we een heel aardig meisje, die ons aanraadde om naar Salzburg te gaan. De weg naar Salzburg in de trein was echt prachtig. We reden echt heel hoog en als de motor uitging leek het soms net alsof je vloog!

Gelukkig vonden we in Salzburg snel een camping, waardoor we nog even de stad in konden. Het is dus blijkwaar de stad waar Mozart is geboren en dat was echt overal te zien. Mozartsnoepjes, mozartshirts, mozartwinkels, mozartchocola........

Kochl
Helaas regende het de volgende dag heel hard. Ons plan was om een trein terug te nemen naar de hoge bergen die we vanuit de trein zagen, maar waren nu wel een beetje aan het twijfelen. We hadden namelijk nauwelijks warme kleren een alleen een poncho met gaten. Maar omdat we niet welkom op de camping waren, onze eenpersoons tent veel te klein was en we Salzburg al hadden gezien, gingen we toch op stap. Suus kocht nog even een paraplu, ik vond mijn kapotte paraplu uit Florence en zo kon ons avontuur beginnen. 
En wat ben ik blij dat we dat hebben gedaan! Een hele dag (in de regen wandelen), zingen, voor koeien dansen, picknicken met varkens. Jaja, ik denk dat ik dit wel één van de leukste dagen van interrail vond. En wauuuuuuuuuuw, de natuur was zo mooi. 
Zo, ik eindig dit artikeltje met de enige foto van Suus en mij samen op interrail. Op een berg in Oostenrijk, met afval om ons heen en een madeliefje in mijn mond. Gewoon omdat het kan. 

Mijn andere interrail artikeltjes:


Ben jij wel eens in Oostenrijk geweest?

11 comments

 1. Nu wil ik ook naar Oostenrijk! het ziet er zo mooi uit! Echt super mooie foto's!

  ReplyDelete
 2. Die laatste foto is echt te cool!

  ReplyDelete
 3. Je maakt me echt veel te enthousiast om ook snel Oostenrijk te gaan ontdekken. Wat een prachtige natuur en gave foto's die je ervan hebt genomen!

  ReplyDelete
 4. De natuur daar <3 zo prachtig! die laatste foto is ook echt te leuk!

  ReplyDelete
 5. super mooi, wat een prachtige foto's!
  ook heel tof, al helemaal om zoiets te doen met een vriendinnetje

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! En ja, het was echt een geweldige tijd :)

   Delete
 6. Wauw, wat is het mooi daar! En wat een gave foto's heb je gemaakt. Die laatste vind ik echt te leuk gewoon, haha. Liefs!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het is nog veel mooier dan op de foto's, geloof me! En haha, die laatste foto is heel idioot, maar vind het stiekem zelf ook wel leuk :)

   Delete
 7. oh prachtig! we zouden eerst op fietsvakantie hier naartoe gaan, maar helaas, dat ging niet door. maar nu zou ik echt wel willen door deze foto's!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ah wat jammer dat je niet naar Oostenrijk kon gaan. En wow, wilde je er helemaal naar fietsen?! Lijkt mij ook best cool om een keertje te doen.

   Delete
 8. Ohh dit ziet er zo mooi uit! (ik wist niet dat Oostenrijk zo mooi was...) Al die bergen met wolken ervoor, wauw, en salzburg, ook prachtig!

  ReplyDelete

2015 - © Little universe in my mind. Design by MangoBlogs.