Interrail Photo Diary • Florence

Het is 1 uur 's nachts en ik loop met een ijsje door de straten van Florence. De straten zijn nog druk bevolkt en op één van de grote pleinen speelt een orkest traditionele Italiaanse muziek. Sommige stukken had ik ook met mijn orkest gespeeld en dat maakt het nóg leuker om naar te luisteren. Net als veel andere mensen ga ik in een kleermakerszit op de grond zitten en krijg bijna tranen in mijn ogen van de prachtige muziek. Het laatste nummer eindigt feestelijk en het plein wordt omgetoverd tot een dansvloer. 


Ja, Florence was echt geweldig. Alles is gewoon zo mooi en het is net een sprookjesstad. Naast veel rondlopen en ijsjes (van rijstmelk) eten hebben we veel (vreemde) avonturen meegemaakt. Maar voordat ik die vertel zal ik je alvast wat foto's laten zien. 

Omdat we zoveel in Florence hebben gezien moest ik weer even in mijn reisdagboekje kijken wat we precies allemaal hebben gedaan. Hier een selectie (anders wordt het wel héél lang) van onze avonturen.

 • Gelukkig was Suus de tweede dag niet meer ziek en gingen we eindelijk voor de eerste (en enige) keer uit eten. Gewoon pasta, maar o zo lekker! 
 • Nadat ik me helemaal had klaar gemaakt om een beeld na te tekenen, ging een oude man naast mij zitten en mij heel hard uitlachen. Is het dan zo vreemd om buiten te tekenen? Maar ja, hij gaf mij wel het advies om naar een kerk te gaan, waar je een prachtig uitzicht had over de hele stad. 
 • We gingen naar een soort "Hawai" bar, waar de dresscode blijkbaar "tropical" was. Dat wist ik niet van tevoren, maar had wel een lange bloemetjesrok aan. Daarom kregen Suus en ik allemaal gratis fruit en drankjes. Ik ben helemaal niet zo'n "alcohol persoon" en ging vooral voor het fruit, maar daar had ik een Mojito geproefd en mmmmmmmmmmmmm dat is echt zo lekker. 
 • Suus wilde een ijsje kopen, maar die bleek 10(!) euro te zijn. Toen ze weigerde om te betalen werd de man die daar werkte helemaal boos en dreigde zelfs met de politie... We zijn uiteindelijk maar gewoon weggelopen en hebben het ijsje laten staan.
 • We hadden niet de hele tijd mooi weer, wat resulteerde in een uur lang schuilen in een kledingwinkel voor veel regen en onweer. Maarja, die regen zorgde wel voor mooie reflecties, hihi. 


Alsof we die dagen nog niet genoeg moois hadden gezien, konden we ook nog van deze zonsondergang genieten. En geloof me, in het echt was het veel en veel mooier!

Als je wilt kun je ook mijn andere interrail artikeltjes bekijken :)Ben jij wel eens in Florence geweest?

10 comments

 1. Wat een mooie foto's, ik krijg gelijk zin om naar Florence te gaan.

  ReplyDelete
 2. Florence wil ik echt heeeeel graag n keer heen, lijkt me zo'n mooie stad!! Jouw foto's bewijzen dat maar weer eens!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, ik snap wel dat je naar Florence wilt! Het is echt zo'n mooie stad, veel mooier dan op de foto's :)

   Delete
 3. Waaauw, mooie foto's!

  ReplyDelete
 4. Wat een geweldig mooie foto's! Die reflecties zijn zo gaaf<33

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel :) Hihi ik ben een beetje (boel) geobsedeerd met reflecties...

   Delete
 5. Echt prachtige foto's! Over een weekje ga ik met school naar Rome en jij hebt me vast in de Italiaanse sfeer gebracht haha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! En wat leuk dat je naar Rome gaat. Rome is ook echt prachtig. Veel plezier alvast! :)

   Delete
 6. Hihi zo leuk om jullie avontuurtjes te lezen! En wauwwauwwauw, ik weet niet hoe vaak ik dit nog ga schrijven in een comment (waarschijnlijk nog vele veeele keren), maaaar je foto's zijn ZO MMOOOI!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjedankjedankje, Arjanne. Jouw reacties zijn altijd zo leuk en over jouw foto's kan ik hetzelfde zeggen, hoor! :)

   Delete

2015 - © Little universe in my mind. Design by MangoBlogs.