Wandering around the city

De laatste tijd ben ik vaak even gaan wandelen. Het zorgt ervoor dat mijn hoofd even tot rust komt en vaak krijg ik dan ook nieuwe ideeën. Ik vind het fijn om het in mijn eentje te doen, want zo kan ik goed nadenken. In dit artikeltje laat ik vier dingen zien die ik leuk vind om te doen als ik ga wandelen. 

Ga naar een park/bos

Ja, zelfs in Amsterdam heb je natuur. Het was wel aan mijn instagram feed te zien (die steeds groener werd) dat ik de laatste tijd veel naar het bos ging. Een park is een perfecte plek om wat te lezen, te tekenen en natuurlijk om er rond te lopen. 

Maak een avondwandeling

In plaats van die ene film kijken, is het misschien een leuk idee om een avondwandelingtje te maken. Alles ziet er een beetje magisch uit door alle lichtjes en zeker in Amsterdam is de sfeer feestelijk. Toen ik laatst even een avondwandeling ging maken, speelde er een man op de dam heel mooi op een gitaar en zong bekende, mooie nummers. Heleboel mensen zaten om hem heen en zongen mee. Ik ging er bij zitten en hoewel ik niemand kende, was het heel gezellig. 

Teken iets na

Nadat ik deze foto maakte viel mijn pen in het water.... oeps. Maar even over het tekenen. In plaats van continue foto's maken, is het ook leuk om iets na te tekenen. Vorige vakantie hield ik een schetsblok (deze is gelukkig niet gestolen) bij, waar ik best veel landschappen had geschilderd. Als ik er nu terug in kijk, vind ik het eigenlijk leuker dan de foto's die ik van dat landschap heb gemaakt. Die tekeningen hebben toch iets meer waarde. 

Bekijk de zonsondergang

Niet echt een origineel idee, maar wel iets wat je zeker vaak moet doen. Toen ik laatst naar de zonsondergang ging kijken, viel het mij op dat heel veel andere mensen hetzelfde plan hadden. Allemaal zaten ze aan de waterkant en waren ze naar de prachtige kleuren van de natuur aan het kijken. En elke minuut werden de kleuren nog mooier. 

Wandel jij wel eens? 

20 comments

 1. Wat een toffe post zeg, de foto's zijn zo mooi!<3

  ReplyDelete
 2. Het natekenen is erg leuk! Ik ging vroeger altijd met mijn oma naar de dierentuin om alle beesten te tekenen, veel leuker dan foto's!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, ik ging laatst ook naar Artis en zag ik twee meisjes dieren natekenen. Dat lijkt mij ook echt heel leuk om een keer te doen.

   Delete
 3. Mooie foto's! En de zonsondergang is inderdaad schitterend!

  ReplyDelete
 4. Wauw..... je foto's zijn zo prachtig! Ik ben de laatste tijd wel van team avond-wandeling/zonsondergang, het is zo fijn om dan nog even een wandelingetje te maken!

  ReplyDelete
 5. Wauw, je foto's zijn zó mooi Sonia! Goed idee om nog even een avondwandelingetje te maken, ik weet nu al wat ik over een paar uurtjes (met camera!) ga doen :) Liefs!

  ReplyDelete
 6. Eigenlijk vind ik wandelen best wel leuk, maar ik doe het echt nooit. Misschien dat ik dat toch maar eens moet gaan proberen.

  ReplyDelete
 7. Die één na laatste foto is zo gaaf geworden!

  ReplyDelete
 8. Wauw die een na laatste foto is zo gaaf! Leuk artikel, je maakt me weer jaloers dat je in A'dam woont!

  ReplyDelete
 9. ja, allemaal dingen die heerlijk zijn om te doen!

  ReplyDelete
 10. Omg die eerste foto van je, daar was ik gisteren nog. Besef hoe klein de wereld is.. Wow. Maar boswandelingen ziijn inderdaad heel rustgevend. Dingen natekenen is een heel goed idee, ik ga misschien ook een boekje nu meenemen naar China. Bedankt voor je tips!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wow, wat toevallig! En leuk dat je een boekje gaat meenemen naar China! Ik ben benieuwd wat je er allemaal in gaat schrijven/tekenen :)

   Delete
 11. Leuk artikel :) En hele mooie fotos!!

  ReplyDelete
 12. Mooie foto's! Wandelen is inderdaad fijn om te doen<3

  ReplyDelete
 13. Ik ben ook gek op wandelen. Je komt dan altijd zulke mooie dingetjes tegen! Verder vind ik dit een heel fijn en inspirerend artikel. Leuk om dingen na te gaan tekenen. Ik grijp dan toch veel te snel naar mijn mobiel...

  ReplyDelete
 14. Wat een mooie foto's hier! En inderdaad. Wandelen kan goed doen doen... vind ik ook altijd erg ontspannend :)

  ReplyDelete
 15. Soms een stukje wandelen (in je eentje) is zo fijn! Even je hoofd leegmaken. Als ik in Amsterdam zou wonen zou ik het elke dag wel doen denk ik ;)

  ReplyDelete
 16. Wandelen vind ik zelf zooo fijn. Ik neem dan altijd wel mijn camera mee, mocht ik wat leuks tegenkomen

  ReplyDelete
 17. Wauw, die foto van het water is bijna een schilderij, zo mooi. Wandelen is inderdaad een prima manier om je hoofd even leeg te maken!

  ReplyDelete
 18. Heerlijk om de zonsondergang te bekijken en al deze andere dingen te doen. Ik zou ook wel in Amsterdam willen wonen want hier is er geen drol aan (oké, i know, slechte smoes)

  ReplyDelete

2015 - © Little universe in my mind. Design by MangoBlogs.