Mijn imperfecte schetsblokje

Precies een jaar geleden rekende ik in de Tiger een schetsblokje af. Ik nam me voor om dat blokje helemaal vol te krijgen in de zomervakantie. We hebben in Spanje een (piepklein) huisje in een (beetje afgelegen) dorp en vorig jaar was denk ik al mijn 15e jaar dat ik er naar toe ging. Je kan  je misschien wel voorstellen dat ik het na al die jaren wel een beetje gezien had.... Natuurlijk was het wel leuk om af en toe naar het zwembad te gaan, in de rivier te zwemmen en de trein naar Valencia te nemen. Toch verveelde ik me vaak, wat er voor zorgde dat ik me aan mijn voornemen hield en het hele blokje in 5 weken heb volgemaakt. 

Het werd geen "perfect" schetsblokje, maar bestond vooral uit experimenten. Verschillende technieken (zoals op asfalt tekenen), verschillende materialen en verschillende voorwerpen. Dat beetje slordige was vreemd, want normaal zorgt mijn perfectionisme ervoor dat elke bladzijde "perfect" en afgewerkt moet zijn, terwijl je op de wat vrijere manier veel meer oefent en nieuwe dingen leert. 

Het is trouwens misschien een beetje vreemd om nu pas een video te maken van vorige zomervakantie. Eigenlijk was ik dit al veel langer van plan, maar dan met al mijn schetsblokken (die dus helaas zijn gestolen). In dit artikel kun je wel nog de eerste bladzijden van één van mijn gestolen schetsblokken zien. 

Hier is een filmpje van mijn zomervakantie schetsboek. Het is niet super mooi geworden, want mijn computer is net als windows moviemaker super irritant; serieus om de seconde liepen ze vast. Hopelijk vind je het toch een beetje leuk en ik ben benieuwd wat je ervan vind!


Ik heb me al een beetje over het verlies van mijn schetsblokken heengezet en ben van plan om deze vakantie weer heel veel (zo zo optimistisch) nieuwe schetsblokken te vullen.

Wat vind jij van een "niet zo perfect" schetsblok?

16 comments

 1. WAUW!! Je tekent/schildert/krijt (hoe leuk dat je allerlei verschillende materialen hebt gebruikt!?) zó gaaf en mooi!! Heel leuk dat je hebt geëxperimenteerd met verschillende stijlen, dat moet ik ook eens doen!

  ReplyDelete
 2. Waaaaaaauuw!! Supergaaf om te zien hoe je allerlei dingen hebt uitgeprobeerd en ik zie ook echt verbetering!!! (Of ligt dat aan mij?)

  ReplyDelete
 3. Wat leuk om te zien joh! Echt super gaaf!

  ReplyDelete
 4. Echt super mooi, het moet heel fijn zijn om door het boekje te bladeren en al die herinneringen weer te herbeleven.

  ReplyDelete
 5. Super leuk! Ook gaaf om te zien hoe je de verschillende technieken laat terug komen.

  ReplyDelete
 6. Super mooi! Ik ben ook zo'n echte perfectionist..Het heeft me jaren belemmerd waardoor ik zelfs niet dúrfde te leren tekenen. Afgelopen maand ben ik een kleine "doodle challenge" gestart, om mezelf een beetje voor het blok te zetten! :)

  ReplyDelete
 7. Zooo gaaf, hoe je alles zo goed kan natekenen

  ReplyDelete
 8. Oh dit is echt supergaaf! Complimentjes. :) Ik vind eigenlijk dat 'imperfectie' juist beter is. Je gewoon laten gaan en niet teveel nadenken. Dan kun je veel meer genieten van creatief zijn. Ik vind je tekeningen en experimenten heel leuk geworden. Doodzonde van je schetsboeken trouwens... dat lijkt me echt heel pijnlijk. Gelukkig ligt er weer een nieuwe zomer voor je. xxx

  ReplyDelete
 9. Oh wauw, je kan zo mooi tekenen! Het is ook mega mooi gelukt!!

  ReplyDelete
 10. Zo positief ingesteld dat jij bent! Ik kan nog wat van jou leren. Ik vind je imperfecte werkjes echt mooi :)

  ReplyDelete
 11. Wauw, wat ben je ongelooflijk creatief! Ik vind de video écht gaaf en het is leuk om als persoon die absoluut niet kan tekenen, te genieten van zoveel moois. En wat vreselijk van je schetsboeken zeg, hopelijk maak je deze zomer weer heel veel moois. <3

  ReplyDelete
 12. Juist het imperfecte vind ik zo mooi! Echt, wat een pareltjes zitten ertussen<3 Heel veel plezier met tekenen en creëren deze zomer xx

  ReplyDelete
 13. AnonymousJuly 12, 2016

  Echt heel erg mooi. Wilde dat ik dit kon! Echt.

  ReplyDelete
 14. ik vind hem prachtig!
  Ik kan echt van zo'n filmpje genieten

  ReplyDelete
 15. Wauw! Ik vind het zo supergaaf! Je bent echt getalenteerd!

  ReplyDelete

2015 - © Little universe in my mind. Design by MangoBlogs.