Een half uur fotograferen met een Olympus

Deze leuke avond vond alweer een paar weken geleden plaats. Op de eerste zaterdag van de kerstvakantie had ik met mijn vriendin Nikki en haar vriendje Dick afgesproken om in de avond naar Roest te gaan. Roest is een café op een oud industrieel gebied in Amsterdam. Er is daar altijd van alles te doen, maar deze keer zagen we wel iets heel speciaals. De industriële hallen waren omgetoverd tot een donkere ruimte met kunstwerken, terwijl er mysterieuze muziek opstond. Overal liepen mensen met camera's rond. Bij de ingang kregen ieder een camera voor "amateurs", die  er overigens super mooi uitzagen en helemaal niet zo amateuristisch waren. We hadden dit totaal niet verwacht, maar ik vond het een geweldig leuke verrassing! Nadat een werknemer een uhm... niet zo charmante  foto van ons had gemaakt, liepen we met veel enthousiasme en met een heuse Olympus (!) camera om onze nekken, richting de lichtgevende en interactieve installaties. Dit evenement heet Foam @Photography Playground. Het is een evenement dat wil laten zien hoe leuk fotografie kan zijn, wat ik natuurlijk al wel wist! Een beetje te enthousiast stond ik van alles foto's te maken, maar daar was deze ruimte natuurlijk ook voor bedoeld.
Wat het allemaal nog leuker maakte, was dat je aan het eind vijf foto's mocht uitprinten en je kreeg de sd-kaart mee! Helaas stond er wel een erg lange rij voor de uitprint automaat. Het waren vooral wat oudere mensen en zij waren nou niet bepaald snel, want tja, een touchscreen is toch soms nog best wel ingewikkeld.... Maar uiteindelijk na een half uur in de rij hebben gestaan, liepen we blij het gebouw uit, met in mijn tasje veel leuke foto's!
Als je ooit in Amsterdam komt raad ik je zeker aan om even langs Roest te gaan. Wie weet wat er dan weer voor leuks te doen is!

Liefs Sonia
Wat voor camera gebruik jij om te fotograferen?

16 comments

 1. Ahh, dit ziet er echt ongelofelijk gaaf uit! Toffe foto's!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! De installaties waren inderdaad super mooi en het was een hele fijne camera om te gebruiken! :)

   Delete
 2. Oh, daar ben ik ook geweest, echt geweldig! Heb er eerst een workshop met Foam gedaan en later zelf terug gegaan. Supervet, hè? Vooral die linten!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja het was zooo leuk. Een workshop lijkt mij ook geweldig! Ik vond het geweldig om met zo'n mooie camera mooie dingen te fotograferen!

   Delete
 3. Wow, wat een gaaf concept! Vooral dat je de foto's ook gewoon mee mocht op de sd kaart, heel bijzonder!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, daar waren wij ook echt heel blij mee! :)

   Delete
 4. Wauw gave foto's en ook gaaf concept! Ik ben binnenkort weer in Amsterdam dus dan zal ik maar eens een kijkje gaan nemen.

  Liefs,
  Jamie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! Ik weet alleen niet of dit evenement er nog is. Ik geloof dat de dag dat ik er was de laatste dag was. Maar het is alsnog leuk om naar Roest te gaan, vooral in de avond!
   Liefs,
   Sonia

   Delete
 5. Wat een super leuk concept! En de foto's zijn ook heel mooi geworden.
  Wat jammer nou dat ik nogal een stuk van Amsterdam af woon anders was ik er zeker naar toe gegaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! Wel jammer, maar er is vast wel een andere keer weer zo'n soort concept. Misschien wel één dichter bij jou in de buurt!

   Delete
 6. Wat een mooie foto's! En wat heb je een onwijs leuk blog! Ik ben fan X

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! Dit vind ik zooo leuk om te horen! Ik vind jouw blog ook heel leuk! Liefs

   Delete

2015 - © Little universe in my mind. Design by MangoBlogs.