DIY • Kubus Lichtjes

Het is december, de maand waar de dagen kort zijn en de nachten lang duren. Daarom is het belangrijk dat je het binnen gezellig maakt. In de donkere maanden versier ik mijn kamer altijd met lichtjes, maar dit jaar wilde ik ze anders maken dan anders. Wil je weten hoe je deze kubus lichtjes maakt? Lees dan gauw verder.
Benodigdheden
Niet al te dik papier (ik heb hiervoor bladzijden van een oud boek gebruikt)
Een schaar
Lampjes
Eerst moet je ervoor zorgen dat je een vierkant blaadje heb. Vouw de hoek van de rechthoek om zodat er een driehoek ontstaat en leg de randen netjes op elkaar. Knip daarna het papier langs de driehoek weg. Tada! Daar is je vierkant!
Vouw het vierkante blaadje van hoek naar hoek zodat er een diagonale lijn ontstaat en vouw die weer open. Doe dit ook bij de andere hoeken. Draai het papier naar de andere kant en vouw het vierkant dubbel en vervolgens weer open. Hierna moet je het vierkant van links naar rechts vouwen en ook dan weer openvouwen. 
Als het goed is zijn dit alle vouwen in je vierkant die je nu hebt.  
Houd het papier van onderen vast en duw voorzichtig naar het midden. Het papier gaat er een beetje als een ster uit zien.  
Strijk het papier glad zodat aan de weerszijden van de middenvouw twee flappen zitten. Strijk ook de vouwen goed glad. Dit kan met je vingers, maar ook met de achterkant van een schaar. 
 Vouw een van de onderste hoeken naar de bovenkant van de driehoek. Vouw daarna de bovenkant van de driehoek naar beneden. Maak halverwege een hulpvouwtje en vouw deze flap ook weer open. 
Vouw de buitenste hoek om zodat deze tegen het hulpvouwtje in het midden valt. Herhaal dit bij  andere drie flappen. 
 Als het goed is moet je blaadje er nu als het linkerplaatje uitzien. Bovenaan het model zitten losse hoeken. Vouw deze omlaag naar het midden zodat er een driehoekje ontstaat. Doe dit aan elke kant twee keer. 
Vouw ditzelfde hoekje naar buiten langs de buitenrand van de grotere driehoek. Maak een vouw en vouw deze vervolgens weer open, 
Steek langs de vouw de je net hebt gemaakt het kleinere driehoekje in de opening van de grotere driehoek. Herhaal dit bij de andere driehoeken. 
Vouw een hoek naar het midden, strijk glad en vouw weer open. Herhaal dit bij de andere hoek. 
Druk tegen de vier vlappen zodat er een kruis ontstaat. Houd twee tegenoverliggende flappen vast en blaas in de opening boven in het model (op de foto staat het model verkeerd om, want het gaatje zit aan de andere kant). Help tijdens het blazen het papier met je vingers tot een kubus. 
Als laatste doe je het lampje in het gat waar je in hebt geblazen.
Ik hoop dat jullie dit een leuk idee vinden en dat ik duidelijk genoeg ben geweest met de uitleg. Het voorbeeld op de foto's is niet erg netjes gedaan, dus sorry daarvoor.

Laat me weten wat je ervan vind. :)
En hoe maak jij je kamer gezellig tijdens de donkere maanden? 

3 comments

 1. Wat een leuk idee! Ziet er tof uit.

  xoxo
  www.its-dash.com

  ReplyDelete
 2. Wauw, ziet er super leuk uit! Ik hou trouwens van jouw header/logo, heeeel erg mooi! X Jill

  www.dulcetgreen.com

  ReplyDelete

2015 - © Little universe in my mind. Design by MangoBlogs.